Jdi na obsah Jdi na menu

Co musí předcházet nasazení rovnátek

23. 4. 2022

1. NÁVŠTĚVA  -  ÚVODNÍ KONZULTACE  -  10 - 15 min - provedeme základní vyšetření, rentgenové vyšetření a nastíníme obecné léčebné možnosti.  Konkrétní plán se stanoví až po 2. návštěvě. 

2. NÁVŠTĚVA  - VSTUPNÍ VYŠETŘENÍ -  10 - 15 min  -  provedeme cílená vyšetření, fotografie a 3D scan. Velkou výhodou je, že pacienta  již neotiskujeme !

3. NÁVŠTĚVA  - KONZULTACE LÉČEBNÉHO PLÁNU  -  10- 15 min -  s rodičem/pacientem provedeme rozbor pořízené dokumentace a navrženého léčebného postupu. Vysvětlíme jednotlivé fáze a aspekty  léčby.  Pokud pacient/ rodič souhlasí následují 4. a 5. návštěva.

4. NÁVŠTĚVA -  3D SCAN  NA VÝROBU APARÁTU -  pracujeme s digitálními technologiemi, není tedy nutné pacienta otiskovat. Chrup pacientovi scanujeme pomocí speciálního 3D přístroje a může začít výroba fixních rovnátek. Zámečky "nalepí" lékař v počítači na 3D model.  Dále pomocí 3D tiskárny vytvoříme šablonu, která nám umožní přenos již fyzických zámků rychle a přesně na zuby.  

5. NÁVŠTĚVA - nasazení rovnátek. Rovnátka se lepí na zuby speciálním lepidlem pomocí přenosové šablony. Tato šablona nám umožní nasadit obě čelisti v jedné návštěvě čímž šetříme pacientovi čas a zkracujeme délku léčby.